Italiensk trøffel

Hvordan skiller den svarte trøffelen fra Himalaya seg fra den italienske trøffelen

51SBibjDCpL. B.C

Beskrivelse/Smak
Asiatiske svarte trøfler varierer i størrelse og form avhengig av vekstforhold, men er generelt små, i gjennomsnitt 2 til 5 centimeter i diameter, og har et skjevt, skjevt, kuleformet utseende. Svartbrune sopp er typisk støpt av steiner i bakken og har en ru overflate, dekket av mange små støt, støt og sprekker. Under det grove ytre er kjøttet svampete, svart og seigt, marmorert med tynne, sparsomme hvite årer. Asiatiske svarte trøfler vil ha en mer elastisk tekstur enn europeiske svarte trøfler og en litt mørkere farge, med færre årer. Asiatiske svarte trøfler har en svak moskusaroma og fruktkjøttet har en mild, jordaktig, treaktig smak.

Sesonger/Tilgjengelighet
Asiatiske svarte trøfler er tilgjengelig fra sen høst til tidlig på våren.

Aktuelle fakta
Asiatiske svarte trøfler er en del av slekten Tuber og er også kjent som kinesiske svarte trøfler, svarte Himalayatrøfler og asiatiske svarte vintertrøfler, som tilhører Tuberaceae-familien. Det finnes mange forskjellige arter av trøfler innenfor slekten Tuber, og navnet asiatisk svart trøffel er en generell beskrivelse som brukes til å beskrive noen av disse knollartene høstet i Asia. Tuber indicum er den mest utbredte arten av asiatisk svart trøffel, dokumentert siden 80-tallet, men da forskerne begynte å studere soppens molekylære strukturer, oppdaget de at det fantes andre nært beslektede arter, inkludert Tuber himalayense og Tuber sinensis. Asiatiske svarte trøfler har vokst naturlig i tusenvis av år, men trøfler ble ikke sett på som en kommersiell vare før på 1900-tallet. I løpet av denne tiden slet den europeiske trøffelindustrien med å holde tritt med etterspørselen, og kinesiske selskaper begynte å eksportere asiatiske svarte trøfler til Europa som erstatning for europeiske svarte vintertrøfler. En trøffelboom fulgte snart over hele Asia, spesielt Kina, og små trøfler ble raskt sendt til Europa, noe som gjorde det vanskelig for europeiske myndigheter å regulere trøfler. Med mangel på regulering har noen selskaper begynt å selge asiatiske svarte trøfler under det sjeldne europeiske trøffelnavnet Perigord til høye priser, noe som har forårsaket utbredt kontrovers blant trøffeljegere over hele Europa. Asiatiske svarte trøfler er slående like i utseende som de berømte europeiske svarte trøflene, men mangler den karakteristiske aromaen og smaken. Forfalskere blander asiatiske svarte trøfler med ekte Perigord-trøfler for å kompensere for mangelen på duft, slik at de asiatiske svarte trøflene absorberer den karakteristiske duften for å gjøre trøflene nesten umulige å skille. I dag er det fortsatt en heftig strid om kvaliteten på asiatiske svarte trøfler sammenlignet med europeiske trøfler, og trøfler må kjøpes gjennom anerkjente kilder.

Næringsverdi
Asiatiske svarte trøfler gir vitamin C for å styrke immunforsvaret, øke kollagenproduksjonen og redusere betennelser. Trøfler er også en kilde til antioksidanter for å beskytte kroppen mot skader fra frie radikaler og inneholder mindre mengder sink, jern, magnesium, kalsium, fiber, mangan og fosfor. I tradisjonell kinesisk medisin har svarte trøfler blitt brukt medisinsk for å gjenopprette appetitten, forynge og avgifte organer og balansere kroppen.

søknader
Asiatiske svarte trøfler brukes best sparsomt i rå eller lett oppvarmede applikasjoner, vanligvis barbert, revet, flak eller i tynne skiver. Den milde, musky, jordnære smaken av trøfler kompletterer retter med rike, fete elementer, vin- eller krembaserte sauser, oljer og nøytrale ingredienser som poteter, ris og pasta. Trøfler må rengjøres før bruk og børsting eller skrubbing av overflaten anbefales fremfor å skylle under vann da fuktighet vil føre til at soppen råtner. Når de er renset, kan de asiatiske svarte trøflene hakkes ferske som en siste krydder på pasta, stekt kjøtt, risotto, supper og egg. I Kina blir asiatiske svarte trøfler stadig mer populære blant overklassen, og trøfler blir inkorporert i sushi, supper, pølser og trøffelboller. Kokker blander også asiatiske svarte trøfler i småkaker, likører og månekaker. Over hele verden lages asiatiske svarte trøfler til smør, tilsatt oljer og honning, eller revet til sauser. Asiatiske svarte trøfler passer godt sammen med kjøtt som lam, fjærfe, vilt og storfekjøtt, sjømat, foie gras, oster som geit, parmesan, fontina, chevre og gouda, og urter som estragon, basilikum og ruccola. Ferske asiatiske svarte trøfler holder seg opptil en uke når de er pakket inn i et papirhåndkle eller fuktabsorberende klut og lagret i en forseglet beholder i den skarpere skuffen i kjøleskapet. Det er viktig å merke seg at trøffelen skal holde seg tørr for best kvalitet og smak. Hvis du oppbevarer dem i mer enn et par dager, bytt papirhåndklærne regelmessig for å unngå oppbygging av fuktighet, da soppen naturlig vil frigjøre fuktighet under lagring. Asiatiske svarte trøfler kan også pakkes inn i folie, legges i en frysepose, og fryses i 1-3 måneder.

Etnisk/kulturell informasjon
Asiatiske svarte trøfler høstes hovedsakelig i den kinesiske provinsen Yunnan. Historisk sett ble de små svarte trøflene ikke spist av lokale landsbyboere og ble gitt til griser som dyrefôr. På begynnelsen av 90-tallet ankom trøffelbedrifter Yunnan og begynte å kjøpe asiatiske svarte trøfler for eksport til Europa for å konkurrere med det spirende trøffelmarkedet i Perigord. Etter hvert som etterspørselen etter trøfler økte, begynte bøndene i Yunnan raskt å høste trøfler fra de omkringliggende skogene. Asiatiske svarte trøfler vokser naturlig ved foten av trærne, og de opprinnelige trøffelhøstene var rikelig i Yunnan, og skapte en rask og effektiv inntektskilde for familier. Bønder i Yunnan kommenterte at høsting av trøfler har doblet deres årlige inntekt, og prosessen krever lite eller ingen forhåndskostnader, ettersom trøfler vokser naturlig uten menneskelig hjelp. Til tross for den velstående virksomheten for landsbyboerne, i motsetning til i Europa hvor trøffelplukking er strengt regulert, er mye av trøffelhøsten uregulert i Kina, noe som resulterer i utbredt overhøsting. Kinesiske trøffeljegere bruker tannrive og hakker for å grave omtrent en fot ned i jorden rundt bunnen av trærne for å oppdage trøflene. Denne prosessen forstyrrer sammensetningen av jorda som omgir trærne og utsetter trerøttene for luft, noe som kan skade den symbiotiske forbindelsen mellom soppen og treet. Uten denne forbindelsen vil nye trøfler slutte å vokse for fremtidige avlinger. Eksperter frykter at Kinas overhøsting av asiatiske svarte trøfler setter landet i stand til å mislykkes i fremtiden, ettersom mange skoger som en gang holdt trøfler nå er golde og ikke lenger produserer sopp på grunn av ødeleggelse av leveområder. Mange asiatiske svarte trøfler blir også høstet på statens land, noe som fører til at jegere klatrer og høster trøflene før andre jegere kan ta trøflene. Dette har ført til en tilstrømning av umodne trøfler som selges i markeder med mindre smak og seig tekstur.

Geografi/Historie
Asiatiske svarte trøfler har vokst naturlig nær og under furutrær og andre bartrær i hele Asia siden antikken. Vintertrøfler kan finnes i regioner i India, Nepal, Tibet, Bhutan, Kina og Japan, og trøfler begynner vanligvis å gi frukt når vertsplantene er minst ti år gamle. Asiatiske svarte trøfler ble ikke høstet mye før tidlig på 90-tallet da bøndene begynte å eksportere trøflene til Europa. Siden 90-tallet har den asiatiske svarte trøffelhøsten fortsatt å vokse, og har økt antallet trøffeljegere over hele Asia. I Kina høstes asiatiske svarte trøfler hovedsakelig fra provinsene Sichuan og Yunnan, med Yunnan som produserer mer enn sytti prosent av de svarte trøflene som selges innenlands og internasjonalt. Asiatiske svarte trøfler finnes også i mindre mengder i Liaoning, Hebei og Heilongjiang-provinsene, og utvalgte gårder prøver å dyrke asiatiske svarte trøfler for kommersiell bruk. I dag sendes asiatiske svarte trøfler internasjonalt til Europa og Nord-Amerika. Trøflene brukes også over hele landet og sendes for det meste til eksklusive restauranter i større byer, inkludert Guangzhou og Shanghai.

Lignende artikler