Durian Truffleat

Hvorfor liker durian det? Durian trøffelchips

Gusto
I Monthon duriang er store frukter, i gjennomsnitt 3 til 5 kilo, og har vanligvis en oval til sylindrisk, avsmalnende form, noen ganger funnet med uregelmessige støt, og skaper et hjertelignende utseende. Overflaten på frukten er dekket av tette, spisse trekantede pigger, og fargen varierer fra blekgrønn til lysebrun til gyldenbrun. Under den piggete overflaten er et hvitt, svampaktig interiør med flere kamre som omslutter kjøttlapper. Hver flik av kjøttet har en halvhard overflate, som avslører et tykt, kremet, smøraktig indre med små, harde frø. Monthong durians har en mild aroma sammenlignet med andre varianter av durian og en rik, søt, varm og kompleks aroma beskrevet som en blanding av vanilje, karamell, pepper og svovelnoter.

Årstider
I durian Monthong er tilgjengelig i Thailands varme sesong, med topp høsting mellom april og august.

Aktuelle fakta
Monthong durian, botanisk klassifisert som Durio zibethinus, er en stor thailandsk variant som tilhører Malvaceae-familien. Thailand er en stor produsent og eksportør av durian, og det er over 234 kultivarer i landet, med bare noen få varianter dyrket for kommersiell bruk. Monthong durian står for over halvparten av den totale durian-produksjonen i Thailand og er også den mest eksporterte kultivaren ettersom frukten kan lagres i rundt tjue dager uten å ødelegges. Navnet Monthong oversettes fra thai til å bety "gyllen pute", en refleksjon av sortens tykke, myke kjøtt, og når det er sesong, finnes kultivaren mye gjennom gateselgere, lokale markeder og lastebiler som går på kryss og tvers av nabolag som selger fruktene på megafoner. Thai durian høstes tradisjonelt før de er helt modne, en prosess som antas å forlenge fruktens holdbarhet, og denne metoden utvikler også en fast, men myk tekstur i frukten med en mild, søt smak. I dag er det intens konkurranse mellom Thailand og Malaysia om durian-produksjon, og Monthong durian er signatursorten som handles og eksporteres fra Thailand til nærliggende markeder.

Næringsverdi
Monthong durians er en utmerket kilde til vitamin C, en antioksidant som styrker immunforsvaret, øker kollagenproduksjonen og reduserer betennelse. Frukt er også en god kilde til kalium for å balansere væskenivået i kroppen, magnesium for å regulere blodtrykket, fiber for å stimulere fordøyelseskanalen, mangan for å hjelpe til med proteinfordøyelsen, og inneholder lavere mengder fosfor, jern, kobber og sink. .

søknader
Monthong durian kan brukes i flere modningsstadier for både rå og kokte preparater, inkludert steking og koking. Når kjøttet er ungt, har kjøttet en tykk, fast tekstur og er for det meste skivet og stekt som chips, hakket og blandet inn i karriretter, eller i tynne skiver og blandet inn i friske salater. I Thailand er Monthong durians inkorporert i massaman karri for å tilføre rike umami-smaker, og er også noen ganger tilberedt som som tom, en rå, sprø sidesalat laget med urter, fiskesaus og umoden frukt. Når Monthong durian modnes, spises fruktkjøttet for det meste vanlig, ute av veien, pureres til salatdressinger eller blandes inn i pastaer, og brukes som topping i iskrem, fruktruller og bakverk. Massen kan også blandes inn i klebrig ris, blandes i kaffe eller kokes med sirup for å lage en søt dessert. Monthong durian passer godt sammen med tropiske frukter, inkludert mangostan, rambutan, slangefrukt, mango og kokos, smaker som hvitløk, sjalottløk, sitrongress og galangal, sjokolade, vanilje og urter som koriander, spisskummen, mynte og pulverisert karri. Hel, ukuttet Monthong durian vil holde seg i et par dager i romtemperatur, men lengden av tiden vil avhenge betydelig av hvor moden frukten er på innhøstingstidspunktet. Når de er modne, bør fruktene spises umiddelbart for den beste smaken og konsistensen. Deler av kjøttet kan oppbevares i en lufttett beholder i 2-5 dager. Monthong durian kan også fryses og eksporteres til markeder over hele verden.

Etnisk/kulturell informasjon
Monthong durians er en av de viktigste variantene av durian deltar på Chanthaburi Fruit Festival i Chanthaburi-provinsen i Sørøst-Thailand. Chanthaburi er kjent som Thailands "tropiske fruktskål", og den årlige ti-dagers festivalen i mai fokuserer på de lokale avlingene som dyrkes i regionen, inkludert durian. Under festivalen vises Monthong durian i store hauger på bordene, selges hele eller ferdig oppskåret, og til og med prøves gratis en kort tid på dagen, slik at besøkende kan smake på de forskjellige variantene. Durians selges også i kokte preparater under festivalen, inkludert chips, karriretter, godteri, drinker og desserter. Foruten durian, er fruktfestivalen nasjonalt kjent for sine håndlagde tremøbler, håndlagde produkter og andre lokale tropiske frukter som mangostan og slangefrukt. Disse lokale fruktene er kombinert med durian for å dekorere store flottører og skulpturer som en kunstutstilling av festivalen. En av festivalens mest populære arrangementer er en speed-eating-konkurranse, der deltakerne konkurrerer om å spise mest frukt på kortest tid, og vinner en pengepremie.Geografi
Durians antas å være hjemmehørende i regionene Sumatra, Peninsular Malaysia og Borneo og har vokst vilt siden antikken. Fruktene ble spredt over hele Sørøst-Asia i tidlige tider og ble plantet i regioner i Thailand. Durian-dyrking forble relativt lavtliggende i Thailand i mange århundrer frem til tidlig på XNUMX-tallet da en tilstrømning av kinesiske immigranter begynte å dyrke durian for kommersiell bruk. Kinesiske immigranter var ikke pålagt å jobbe med årlige prosjekter for kongen av Thailand slik innfødte thailandske innbyggere var forpliktet til å gjøre, slik at immigrantene kunne bygge og utvikle store durian-gårder. På slutten av XNUMX-tallet hadde mange nye durian-varianter blitt skapt i Thailand for storskala kommersiell dyrking. På midten av XNUMX-tallet tilbød den thailandske regjeringen landinsentiver for bønder til å forlate elvebredden til Bangkok for avsidesliggende landbruksprovinser som Chanthaburi for å utvide durian-dyrkingen, noe som til slutt førte til produksjonsstedene som fortsatt brukes den dag i dag. Historien til Monthong durians er for det meste ukjent, med eksperter som sporer sorten tilbake til Thailand på slutten av XNUMX-tallet. I dag står Monthong durian for størstedelen av durian produsert i Thailand og dyrkes i provinsene i Rayong, Chumpon og Chanthaburi. Monthong durian eksporteres også fersk og frossen over hele verden.

Lignende artikler